Kombucha çay hazırlanması için ipuçları



Mantarlara sahip olduğumuzda, Kombucha çay hazırlama işlemi gerçekten çok basittir, çünkü sadece talimatları takip etmek zorundayız.

Kombucha çay hazırlanması için ipuçları
1 Kombucha çayı nedir?
2 Seo hizmeti  gıdaların avantajları
3 Kombucha çayının faydaları
Kombucha çay 4 hazırlanması
5 Hangi konteyner en iyisidir?
6 Kaç gün dinlenelim?
7 Ve sonra?
8 İstediğimiz tüm miktarları içebilir miyiz?
9 Birkaç günlüğüne almaktan vazgeçmek istesek ne olur?
10 Biliyor muydunuz?
Kombucha çayı nedir?
Kombucha çayı gerçekten bir mantar değil, mayalar ve diğer mikroorganizmaların simbiyozudur. Sibirya ve Avrupa Rusya'da uzun süredir kullanılmış ve birkaç yıl boyunca, özellikle Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, vb.

Kombucha çayının olası avantajları hakkında birçok olumlu görüş vardır: temel olarak sindirim sistemi düzenleyici, genel detoksifiye edici, artrit, cildin durumu, vb.



Fermente gıdaların avantajları
Kombucha çayı, fermente bir içecek (elma şarabı, kefir, vb.) Olduğundan, avantajları içerdiği canlı mayalardan gelmektedir, yani sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olması mantıklıdır.

Kombucha çayının detoks etkisi, normal şartlarda sağlıklı karaciğer üreten ve görevi toksinleri yok etmek olan bir madde olan glukronik asit varlığından kaynaklanıyor gibi görünmektedir.

Yani sindirim sistemini geliştiren, maya veren ve vücut üzerinde arındırıcı bir etki oluşturan herhangi bir madde, sonsuz hastalıkları iyileştirebileceğini söylemek mantıksız değildir.

Kombucha çayının faydaları
İyi olma hissi ve daha yüksek enerji seviyesi.
Solunum problemleri ve astımda yardımcı olur.
Kabızlığı düzenler ve sindirimi artırır.
Harici olarak uygulanan cilt lekelerini açıklar ve düzgünlüğünü artırır.
İyi bir ev temizleyicidir: gres yağı, temiz ocaklar, banyo armatürleri, pencereler, bakır vb.
Artrit ve gut hastalarına yardımcı olur.
Saç ve tırnaklar daha iyi büyür.
Vücuttaki toksinleri temizler.
Güneşin neden olduğu yanıkları ve yanıkları giderir.
Arı sokması ile sokmayı ve iltihabı ortadan kaldırır.
Tıp mesleği bu konuda sessizdir ve Kurumsal Seo   avantajları hakkında şüpheleri vardır. Görünüşe göre, Kombucha çayının kapsamlı analizleri ya da içinde yer alan maddeler üzerinde kapsamlı bir çalışma yapılmamıştır.

Kombucha çayının hazırlanması
1 litre su
Siyah çay 3 bireysel torbalar.
80 g beyaz şeker (ayrıca kamışı veya kahverengi olabilir).
Mantar Kombucha 1 yaprak.
Siyah çayı hazırlıyoruz ve soğuyana kadar bekletiyoruz.

Şeker ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.

Mantarı çayla tanıştırıyoruz. Mantar Kombucha'ya sahip olduğumuz sıvıyı da koyarsak, fermantasyon daha hızlı ve daha verimlidir. Eğer onu fırlatırsak, yerine küçük bir çay kaşığı sirke koyabiliriz.

Hangi konteyner en iyisidir?
Kombucha çayının hazırlanmasında veya hazırlanmasında yaklaşık iki litrelik bir cam kaba ihtiyacımız var. Asla kavanozları veya seramik kapları kullanmayın çünkü fermantasyon ile bu gemilerin genellikle içerdiği ağır metallerin bir kısmını çözebilirsiniz. Ne alüminyum ambalaj ne de diğer metaller.

Kaç gün dinlenelim?
Fermantasyonu yapmak için oksijene ihtiyacın var, bu yüzden kabın üstünü sadece temiz bir bezle kaplayacağız. Elastik lastik bantla ayarlayın. Yaklaşık 7 gün boyunca karanlık ve tazelik için bir dolap içinde bırakacağız. Daha fazla gün bıraksak, daha fazla asit, mantarın şekerle beslendiği gibi olur.

Ve sonra?
Mantarın nihayetinde çıkacak olan jelatinimsi bir tabaka yarattığını göreceğiz. Bu yeni katmanı, "anne" yi çok karanlık olana kadar kullanmaya devam edeceğimiz gibi verebiliriz veya bunun etkisini yitirdiğini görürüz. Karanlık veya olağandışı lekeler ortaya çıkarsa, kirlenmiş olabilir. Onu atmalı ve başka birini kullanmalıyız.

Ürünü filtreleyip beş gün daha buzdolabında bırakacağız. Ürünün bazı kabarcıklar ürettiğini göreceğiz, normal.

Kombucha çayının bir başka incelemesi için kullanılacak olan bu Kombucha çayının yarısını "anne" ile içeride tutacağız.

İstediğimiz bütün miktarları içebilir miyiz?
Günde üç bardak, ana öğünlerden önce, en fazla kabul edilen doz olmakla birlikte, günde 3 bardaktan herhangi bir rahatsızlık hissetmeden içen insanlar var.

Ya birkaç günlüğüne almaktan vazgeçersek?
Çekmeden uzun bir zaman geçireceksek, buzdolabının içine su ve sirke koyabiliriz, ama bir aydan fazla olmayacaksak, kabın içinde çay ile dışarıda bırakabiliriz.

Tekrar kullanmak istediğimizde yeni bir infüzyon ve şeker koyacağız.

Biliyor muydun?
Bıraktığımız fermantasyon günlerinden daha güçlü ya da yumuşak olup olmamasına bağlı olacaktır. Bazı insanlar 7 gün ve Seo uzmanı  9 ile ideal buluyor.

Fermentasyon genellikle sıcaklık, nem vb. İle değiştiği için asla aynı tada sahip olmamız normaldir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Kombine Kaldıraç Derecesi - DCL' nedir

Kolonun Anatomisi nedir?

OCDE nedir?