Kombucha çay hazırlanması için ipuçları
Mantarlara sahip olduğumuzda,
Kombucha çay hazırlama işlemi gerçekten çok basittir, çünkü sadece talimatları
takip etmek zorundayız.
Kombucha çay hazırlanması
için ipuçları
1 Kombucha çayı nedir?
2 Seo hizmeti gıdaların avantajları
3 Kombucha çayının faydaları
Kombucha çay 4 hazırlanması
5 Hangi konteyner en
iyisidir?
6 Kaç gün dinlenelim?
7 Ve sonra?
8 İstediğimiz tüm miktarları
içebilir miyiz?
9 Birkaç günlüğüne almaktan
vazgeçmek istesek ne olur?
10 Biliyor muydunuz?
Kombucha çayı nedir?
Kombucha çayı gerçekten bir
mantar değil, mayalar ve diğer mikroorganizmaların simbiyozudur. Sibirya ve
Avrupa Rusya'da uzun süredir kullanılmış ve birkaç yıl boyunca, özellikle
Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, vb.
Kombucha çayının olası
avantajları hakkında birçok olumlu görüş vardır: temel olarak sindirim sistemi
düzenleyici, genel detoksifiye edici, artrit, cildin durumu, vb.
Fermente gıdaların
avantajları
Kombucha çayı, fermente bir
içecek (elma şarabı, kefir, vb.) Olduğundan, avantajları içerdiği canlı
mayalardan gelmektedir, yani sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahip
olması mantıklıdır.
Kombucha çayının detoks etkisi,
normal şartlarda sağlıklı karaciğer üreten ve görevi toksinleri yok etmek olan
bir madde olan glukronik asit varlığından kaynaklanıyor gibi görünmektedir.
Yani sindirim sistemini
geliştiren, maya veren ve vücut üzerinde arındırıcı bir etki oluşturan herhangi
bir madde, sonsuz hastalıkları iyileştirebileceğini söylemek mantıksız
değildir.
Kombucha çayının faydaları
İyi olma hissi ve daha yüksek
enerji seviyesi.
Solunum problemleri ve
astımda yardımcı olur.
Kabızlığı düzenler ve
sindirimi artırır.
Harici olarak uygulanan cilt
lekelerini açıklar ve düzgünlüğünü artırır.
İyi bir ev temizleyicidir:
gres yağı, temiz ocaklar, banyo armatürleri, pencereler, bakır vb.
Artrit ve gut hastalarına
yardımcı olur.
Saç ve tırnaklar daha iyi
büyür.
Vücuttaki toksinleri
temizler.
Güneşin neden olduğu
yanıkları ve yanıkları giderir.
Arı sokması ile sokmayı ve
iltihabı ortadan kaldırır.
Tıp mesleği bu konuda
sessizdir ve Kurumsal Seo
avantajları hakkında şüpheleri vardır. Görünüşe göre,
Kombucha çayının kapsamlı analizleri ya da içinde yer alan maddeler üzerinde
kapsamlı bir çalışma yapılmamıştır.
Kombucha çayının hazırlanması
1 litre su
Siyah çay 3 bireysel
torbalar.
80 g beyaz şeker (ayrıca
kamışı veya kahverengi olabilir).
Mantar Kombucha 1 yaprak.
Siyah çayı hazırlıyoruz ve
soğuyana kadar bekletiyoruz.
Şeker ekliyoruz ve iyice
karıştırıyoruz.
Mantarı çayla tanıştırıyoruz.
Mantar Kombucha'ya sahip olduğumuz sıvıyı da koyarsak, fermantasyon daha hızlı
ve daha verimlidir. Eğer onu fırlatırsak, yerine küçük bir çay kaşığı sirke
koyabiliriz.
Hangi konteyner en iyisidir?
Kombucha çayının
hazırlanmasında veya hazırlanmasında yaklaşık iki litrelik bir cam kaba
ihtiyacımız var. Asla kavanozları veya seramik kapları kullanmayın çünkü
fermantasyon ile bu gemilerin genellikle içerdiği ağır metallerin bir kısmını
çözebilirsiniz. Ne alüminyum ambalaj ne de diğer metaller.
Kaç gün dinlenelim?
Fermantasyonu yapmak için
oksijene ihtiyacın var, bu yüzden kabın üstünü sadece temiz bir bezle kaplayacağız.
Elastik lastik bantla ayarlayın. Yaklaşık 7 gün boyunca karanlık ve tazelik
için bir dolap içinde bırakacağız. Daha fazla gün bıraksak, daha fazla asit,
mantarın şekerle beslendiği gibi olur.
Ve sonra?
Mantarın nihayetinde çıkacak
olan jelatinimsi bir tabaka yarattığını göreceğiz. Bu yeni katmanı,
"anne" yi çok karanlık olana kadar kullanmaya devam edeceğimiz gibi
verebiliriz veya bunun etkisini yitirdiğini görürüz. Karanlık veya olağandışı
lekeler ortaya çıkarsa, kirlenmiş olabilir. Onu atmalı ve başka birini
kullanmalıyız.
Ürünü filtreleyip beş gün
daha buzdolabında bırakacağız. Ürünün bazı kabarcıklar ürettiğini göreceğiz,
normal.
Kombucha çayının bir başka
incelemesi için kullanılacak olan bu Kombucha çayının yarısını "anne"
ile içeride tutacağız.
İstediğimiz bütün miktarları
içebilir miyiz?
Günde üç bardak, ana
öğünlerden önce, en fazla kabul edilen doz olmakla birlikte, günde 3 bardaktan
herhangi bir rahatsızlık hissetmeden içen insanlar var.
Ya birkaç günlüğüne almaktan
vazgeçersek?
Çekmeden uzun bir zaman
geçireceksek, buzdolabının içine su ve sirke koyabiliriz, ama bir aydan fazla
olmayacaksak, kabın içinde çay ile dışarıda bırakabiliriz.
Tekrar kullanmak
istediğimizde yeni bir infüzyon ve şeker koyacağız.
Biliyor muydun?
Bıraktığımız fermantasyon
günlerinden daha güçlü ya da yumuşak olup olmamasına bağlı olacaktır. Bazı
insanlar 7 gün ve Seo uzmanı 9 ile ideal buluyor.
Fermentasyon genellikle
sıcaklık, nem vb. İle değiştiği için asla aynı tada sahip olmamız normaldir.
Yorumlar
Yorum Gönder